Lawn Boy x Bolton x September Storm (Select Sires,  1919 TPI)

Participând la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției regionale Alföldi Napok, cea mai mare expoziţie şi târg de zootehnie şi utilaje agricole din Ungaria, organizată  la Hódmezővásárhely, în perioada 25-27 Aprilie 2014, Schontal Schul Impex împreună cu invitaţii săi  a avut fericita ocazie să asiste  la succesul obţinut de genetica americană WWS la showul organizat pentru rasa Holstein-Friză.

Sosirea genomicii a schimbat foarte mult reproducția Holstein. Corpul  taurilor pe care fermierii și AI  folosesc pentru spălare şi inseminare la vaci și juninci este considerabil întinerit.

Un taur legendar a plecat. Producţia lui de msc a ajuns la 960.000 de doze pe viaţă. 

Luna viitoare va fi exact un an de când 7HO10606 De-Su OBSERVER a avut toate privirile aţintite asupra lui. Mult folositul taur genomic a fost primul fiu de Planet  evaluat pe bază de fiice testate. A ajuns Nr.1  în SUA. Între timp, există sute de fiice OBSERVER  mulse în America de Nord.

La Târgul Internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi zootehniei – INDAGRA, desfăşurat în perioada 30 octombrie – 03 noiembrie 2013, zootehnia şi în special sectorul de creştere a vacilor au fost foarte bine reprezentate.

Mogul a fost al treilea cel mai bine vândut taur genomic în 2012, iar în ultimele 6 luni a devenit chiar cel mai bine vândut taur  la Select Sires!

Select Sires este încântată să anunţe că  gigantul rasei, 7HO8081 Ensenada Taboo PLANET-ET (EX-90-GM) a depășit un milion doze de material seminal  în vânzări.

Taurul 7HO10606 OBSERVER, comercializat în Romania de Schontal Schul Impex, a devenit  în aprilie 2013 taurul nr.1 al rasei la TPI  şi NetMerit.

 

Datorită longevităţii fiicelor în fermă, trăsăturilor de sănătate (fitness) deosebite şi uşurinţei la fătare a devenit favoritul fermierilor. 14HO03597 Keystone POTTER are peste 1.000.000 doze material seminal congelat vândute la WWS, o impresionantă mărturie a capacităţii sale extraordinare de a satisface fermierii.

La numai 4,5 ani de la debutul său, vânzările din popularul taur MILLION au depăşit un milion de doze.          

 

Pe locul 12 în TOP 100 high-reliability (repetabilitate peste 97%) din USA, 12.908 fiice testate, TPI 2088, 2430 lb lapte. Transmite mai mult lapte, cu tip superior și ugere mai bune decât Planet!